{ "title": "Bebeklerde Kalp Deliği", "image": "https://www.kalpagrisi.gen.tr/images/bebeklerde-kalp-deligi.jpg", "date": "19.01.2024 03:48:09", "author": "Şehrazat (D)", "article": [ { "article": "
Bebeklerde Kalp Deliği, Yeni doğan bebeklerde %1 olarak görülebilen konjenital kalp hastalıklarına bağlı gebelik dönemlerinin teşhisinde görülmektedir. Anne adayları için gebelik dönemlerinde teşhisi ve yapılacak tetkikler sırasında çok önemlidir. Doğarken kalp deliği rahatsızlığı olan çocuklar da belirtisi olarak birincisi, hiç belirtisi olmaz, gizlidir. İkincisi, değişik farklılıklarda belirti gözlemlenir.

Bebeklerde kalp deliği tanısı nasıl konulur?

Doğumdan sonra bebeklere uygulanacak bir fizik tedavi ile muayene edilir. Bariz bir şekilde delikler hemen görülebilir. Eğer kalp deliği oluşmuşsa, muayene esnasında çocuk doktoru aslı olan bir üfürüm duyabilmektedir. Bu üfürümü duyduğunda, daha fazla sonrasına kadar tetkikler yapılır. Fakat bebekte hiçbir iz yoksa bundan dolayı bu bebeklerde daha ilerlemiş yaşlara kadar sadece rahatmış gibi takip edilir. Yalnız bu çocuklarda sıkıntılar doğarsa ya da sorunlar oluşursa, tekrar tetkik ve tanı konulabilmektedir.

Kalp delikleri ve kapak bozuklukları ile meydana gelen belirtileri nelerdir?
Kalp deliği tedavisi nasıl yapılır?

Kalp deliği tedavisi iyi bir şekilde yapılabilmektedir. Şemsiye yöntemi olarak bilinen hastanelerde tedavisi kardiyologlar tarafından kalp deliği hastalarında oldukça başarı sağlamışlardır. Bu tedavi yöntemi uygulandıktan sonra hiçbir sorunlar olmaksızın çocuklarda ve kişilerde sağlıklı olarak hayatlarını sürdürmektedirler. Şemsiye tedavi yönteminde, hastalara açık kalp ameliyatı yapılmamaktadır. Bu konu açık kalp ameliyatlarında meydana gelmiş bazı oluşacak riskleri daha azaltabilmek için olumlu sonuçlar beraberinde kalp deliklerinin kapatılmasında da en güçlü tedavi yöntemi olarak tanımlanmıştır.
" } ] }